• +358405639011
  • tomi@overthelimits.fi

Tomi Soikkeli

 

 

 

Lyhyesti kuka olen

Olen Tomi Soikkeli, tutummin Tomppa, 33-vuotias Helsingissä asuva juuriltani keskisuomalainen personal trainer ja hyvinvointivalmentaja.

 

Koulutus ja työkokemus

Kouluttautuminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet tärkeitä arvojani. Ennen personal trainer- opintojani opiskelin Metropolian ammattikorkeakoulussa esittävän taiteen tutkinnon. Koulutuksessa opiskeltiin soveltavan teatterin menetelmiä, joista kiinnosti etenkin hahmometodi, psykodraama, forumteatteri, sosiometria ja niiden soveltaminen yksilö-ja ryhmänohjauksessa. Psykologia on aina kiinnostanut minua. Esittävän taiteen koulutuksen jälkeen perustin oman toiminimen, ja hyödynsin näitä soveltavan teatterin menetelmiä osittain tiimi-ja esimiesvalmennuksessa julkisella sektorilla.  Lisäksi olen tehnyt teatterialan ohjauksia.

 

Tiimivalmennuksen aikana mietin, miten valmennuksesta voisi saada kokonaisvaltaisempaa. Ensin päädyin Intiaan opiskelemaan positiivista näkökulmaa naurujoogan kautta ja valmistuin naurujooga-opettajaksi. Lisäksi kouluttauduin Life Coachiksi eli elämäntaitovalmentajaksi. Kokonaisvaltaiseen valmentamiseen kaipasin ennen kaikkea fyysistä työkalua, joten päätin lähteä opiskelemaan personal traineriksi Helsinkiin. Kouluksi valitsin Helsingin Heo:n, joka on yksi harvoista oppilaitoksista, joissa pystyy opiskelemaan auktorisoiduksi personal traineriksi. Auktorisoitu tarkoittaa sitä, että koulutus täyttää kansalliset ja kansainväliset laatu- ja laajuusstandardit. Koulutuksen aikana opiskelin myös yliopiston liikuntalääketieteen ja ravintotieteen perusopinnot, joissa käytiin hyvin perusteellisesti kumpaakin alaa ravintofysiologiasta sairauksien hoitoon liikunnalla ja kuntotesteihin. Opiskelu jatkuu edelleen lisäkoulutusten parissa ja tulen opiskelemaan töiden ohella tulevaisuudessakin.

 

Inhimillinen kokemus

Elämäni yksi suurimmista käännekohdista tapahtui kesällä 2009, kun lähdin vapaaehtoistyöhön Intiaan. Päädyin työhön orpokotiin opettamaan englantia paikallisille orpokodin lapsille. Opetustyön puolivälissä sairastuin sairaalabakteeriin ja kävi mielessä, että palaanko Suomeen enää takaisin. Paluu Suomeen tapahtui kovissa kivuissa ja hoito aloitettiin. Puolen vuoden jälkeen pystyttiin toteamaan, että bakteeria ei ollut enää elimistössä. Olin onnellinen tuloksista. Sairastuminen oli laittanut asiat tärkeysjärjestykseen, ja halusin saada muitakin muutoksia aikaan.

 

Kokemus muutti elämää

Kokemukseni sai siis tekemään muutoksia elämässäni ja aloin pohtia omia valintojani päivittäisessä elämässä liikunnan, ravinnon ja unen suhteen. Oma muutos herätti lisäksi innostuksen opiskella lisää asioita hyvinvoinnista ja terveydestä ja viedä oppimaani tietoa eteenpäin muille. Ei kuitenkaan tarvita välttämättä samanlaista pysäyttävää kokemusta kuin minulla oli, jos halutaan tehdä muutoksia elämään. Oikeanlaisella ravinnolla, liikkumisen optimoinnilla ja levon lisäämisellä voi saada suuria muutoksia päivittäiseen elämään. Yllätyinkin, miten kokonaisvaltaisia muutoksia ravinnon ja treenaamisen laadun parantaminen toivat elämääni.

 

Oma hyvinvointi ja huolehtiminen

Lähestymistapani hyvinvointiin on kokonaisvaltainen. Laadukas ja riittävä ravinto, järkevästi koostettu harjoittelu, arkinen liike sekä riittävä lepo ja stressinhallinnan keinot ovat hyvinvointimme kulmakiviä. Intohimoni on auttaa jokaista valmennettavaani löytämään omat voimavaransa ja hyvän olon pilarinsa.

 

Arvot

Lapsesta saakka tärkeimpiä sisäisiä arvojani ovat olleet oikeudenmukaisuus ja hyvän lisääminen ympäröivään maailmaan. Valmentajana, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa ollessani, koen olevani omimmillani ja kutsumustyössäni. Olen helposti innostuva, puhelias ja nauramisesta pitävä ja perusluonteeltani myönteinen ja iloinen tyyppi. Toisaalta olen rauhallinen ja analyyttinen, helposti ja mielellään ajatuksiini syventyvä oppija. Valmentajana olen ehdottomasti kuunteleva, empaattinen ja vahvuuksiin keskittyvä neuvonantaja. Pusken kun sitä tarvitaan ja vedän suitsista kun mennään liian lujaa.

Mahtavaa, että kävit sivuillani. Otathan rohkeasti yhteyttä. Autan mielelläni sinua tai yritystäsi kohti uusia tuulia.